Denne gjengen, Sten Bjørge S. Hansrud (f.v.), Åse Lukerstuen, Mette Skogbakken, Øivind Roos og Nils Oscar Ottesen, inviterer til et møte mellom Hans Børli og kunstneren Kåre Tveter, som i tablået spilles av henholdsvis Ottersen og Hansrud.
Denne gjengen, Sten Bjørge S. Hansrud (f.v.), Åse Lukerstuen, Mette Skogbakken, Øivind Roos og Nils Oscar Ottesen, inviterer til et møte mellom Hans Børli og kunstneren Kåre Tveter, som i tablået spilles av henholdsvis Ottersen og Hansrud.

Inviterer til et kunstnerisk møte mellom skogens dikter og lysets maler

I dag ville Hans Børli fylt 104 år. Dette markerer Teater i Glåmdal med å invitere til kulturkveld i Eidskog Rådhus, hvor det blir et kunstnerisk møte mellom skogens dikter og lysets maler, Kåre Tveter .

Publisert Sist oppdatert

I går ble den årlige og tradisjonelle Børli-jazzen arrangert på Tyrielden på Skotterud. I år hadde Hans Børli-selskapet sikret seg en perle av en artist, selveste Hilde Louise Asbjørnsen.

I dag torsdag, ville skogens dikter ha fylt 104 år, og det vil Teater i Glåmdal markere med kulturkveld i rådhuset i Eidskog.

Hans Børlis gode venn og bror i ånden, Kåre Tveter feires som 100-åring nå i 2022. I den anledning har odalsforfatteren Hans Ludvig Fredheim har skrevet et lite teatertablå, der disse to flotte kunstnerne samtaler om livet, kunsten og skogen. Oppsetningen har fått navnet «Stjernene trenger lys for å skinne, et møte mellom Kåre Tveter og Hans Børli.»

Det er noen av distriktets fremste kulturpersonligheter som medvirker. Sten Bjørge S. Hansrud fra Roverud gestalter Kåre Tveter, mens Nils Oscar Ottesen spiller Hans Børli. Øivind Roos har tilretteleggelse og regi, mens Mette Skogbakken har scenografi, kostyme og rekvisitt, og Åse Lukerstuen er lyskjører og turnèleder.

Tveter blir beskrevet som lysets maler, og det er noe å reflektere over i vintermørket. To av Tveters originalbilder er for øvrig en del av tablået.

Før tablået blir det en presentasjon av kunstner Kåre Tveter ved Heidi Hitland fra Lyshusets venner i Sør-Odal, og etter en pause kommer vise og lyrikkgruppa tre Skalder med en egen avdeling med skjemt og alvor. Gruppa består av Hans Ludvig Fredheim, Kai Johansen og Ronald Andersen. Det blir boksalg i pausen, og arrangøren varsler et par koselige overraskelser fra scenen.

I disse førjulstider er inviterer man de som hadde billett til Børli-jazz med halv pris på forestillingen torsdag kveld.

Powered by Labrador CMS