Debatt

Vegard Riseng oog Hanne Alstrup Velure i Innlandet Høyre

«Arbeiderpartiet burde drive med samlende politikk fremfor sverting av kolleger»

Hanne Alstrup Velure og Vegard Riseng

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens holdning.

Alstrup Velure er fylkesordførerkandidat for Innlandet Høyre. Riseng sitter i hovedutvalg for kultur og er fylkestingkandidat for Innlandet Høyre

Det er noe som heter å eie frekkhetens nådegave. Fylkestingsrepresentant Bjørn Jarle Røberg-Larsen og fylkestingskandidat Minja Tea Dzamarija fra Arbeiderpartiet skriver i kjent svertestil om Innlandet Høyre som en «bremsekloss» for Kongsvingerregionen. Det hadde kledd dem å fortelle litt om bakgrunnen for fylkestingsvedtaket de refererer – men den er kanskje mindre spiselig for velgerne.

Arbeiderpartiet har vel et ordtak som hete «alle skal med» og snakker i flotte vendinger om solidaritet og inkludering. Når det kommer til handling og atferd i politikken er partiet som regel svært langt unna å være samlende. Der Høyre til stadighet forsøker å samhandle mest mulig for å få brede forlik som sikret langsiktighet og forutsigbarhet, driver Arbeiderpartiet stykke-vis-og-delt-politikk, og helst med å sette partier opp mot hverandre fremfor å opptre samlende.

Så også i sak om budsjettjustering i juni-fylkestinget. Verken Høyre eller Frp var invitert inni noe samarbeid om budsjettjusteringspakken som ble vedtatt. Tvert imot fikk vi høre helt opp til møtet at det ikke ville komme noen forslag til vesentlige justeringer og bruk av ressurser. Redelighet, kollegialitet og inkludering er alltid gode egenskaper å ta med seg inni politikken.

Høyre minner om at vi i budsjettsak i fjor høst i forbindelse med den foreslåtte inndragningen av tilskudd til Rådhusteateret i Kongsvinger, foreslo følgende: «Høyre ber fylkeskommunedirektøren komme tilbake til fylkestinget med en sak med en oversikt over tidligere tilsagn og intensjonserklæringer som er gitt men ikke utbetalt, og prinsipielle avklaringer om når og hvordan eventuelle tilbaketrekkinger av tilsagn skal gjøres».

Vi var også de første til å foreslå å videreføre tilskudd til Teater Glåmdalen og Teater ved en kraftig utvidelse av støtte, med en påplussing av 30 mill. kr., til alle de interkommunale politiske råd (IPR).

Når man ikke blir invitert inn i et arbeid med å få til en felles sak om innholdet i en budsjettjustering, er det naturligvis ikke interessant å stemme for en slik pakke heller!

Høyre ønsker å drive en forutsigbar og trygg økonomisk politikk med ryddighet i bruken av de svært knappe ressurser vi har. Å tømme sparegrisen til stadighet for å drive med valgkamp i form av forsøk på å snakke ned politiske kollegers intensjoner og handlinger, er lite sjarmerende og positivt kulturdannende.

Vi registrerer utspillet fra Ap – men kommer ikke til å drive politikk på samme måten. Det tror vi forresten heller ikke folk i alminnelighet synes noe særlig om!

Powered by Labrador CMS